Status: Mentorica pripravnica

Broj telefona: 099/4222950

E-mail: stefana.dosen@gmail.com

Udruga: Platforma Doma mladih

Područje rada: Splitsko-dalmatinska županija

Neformalne i formalne izobrazbe vezane za trenersko/konzultantska znanja i vještine:
Youth neth konferencija (6 dana), Balkan children and youth foundation – 2007, Skopje, Makedonija
Radionica „Leadership u zajednici „(4 dana), Udruga MI – 2003, Jelsa, otok Hvar,(Hrvatska)
Edukacijski ljetni kamp „Upravljnje konfliktnim situacijama i timski rad“ (15 dana), udruga EOS-2002, Cres (Hrvatska)
Seminar-forum procesu orijentirane psihologije „Izgradnja zajednice u posljeratnom razdoblju „ (5 dana) – Udruga MI -2001, Dubrovnik (Hrvatska)
Seminar-forum procesu orijentirane psihologije „Izgradnja zajednice u posljeratnom razdoblju“ (5 dana) – Udruga MI -2000, Supetar (Hrvatska
Edukacijski ciklus “Mala škola za udruge” (2 mjeseca), Udruga MI – 2014, Split, Hrvatska
Edukacija “Menadžmenta volontera” (3 dana), Udruga MI- 2015, Split, Hrvatska
Stručni ispit pri Agenciji za odgoj i obrazovanje RH (2015.).
Edukacija za mentora sustava upravljanja kvalitetom za organizacije civilnoga društva “OK” 2015, Udruga SMART – 2017, Zagreb, Hrvatska

Trenersko/konzltantsko iskustvo:
Od travnja 2014. godine do studenoga 2018. godine bila sam zaposlena u Zakladi „Kajo Dadić“, gdje sam radila u programima Decentraliziranog modela financiranja razvoja civilnoga društva u RH Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva i programima razvoja filantropije. U proteklom periodu sam stekla i specifična radna iskustva .
Poznajem postupke provedbe i praćenja projekata financiranih iz javnih nacionalnih izvora, imam iskustvo u pružanju izobrazbe i podrške prijaviteljima i korisnicima financijskih oblika podrške iz nacionalnih javnih izvora, upoznata sam s relevantnim propisima i institucionalnim okvirom u ovom području. Tijekom rada u Zaklada “Kajo Dadić” obavila sam desetke terenskih nadzora organizacija/korisnika financijskih podrški prilikom kojih sam dobila dobar uvid u prilike u gradovima i općinama naše i susjednih županija (LSŽ, ZŽ, ŠKŽ i DNŽ), a u komunikaciji s provoditeljima stekla dublje razumijevanje tematike i kapaciteta organizacija nositelja projekata, kao i značaja njihovog društveno-ekonomskog utjecaja.
Osim toga, u 2018. godini radila sam na programu “Aktivni u zajednici” u okviru programske suradnje Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva. Provedba programa bila je usmjerena na mobilizaciju građana i njihovo aktivno sudjelovanju u životu zajednice, razvoju društvenih mreža te djelovanju za opće dobro. Radeći na tom programu, dodatano sam stekla iskustvo rada s različitim grupama te facilitaciji.